top of page

KVT 2021

De KVT competitie is een vriendschappelijke competitie die voor clubs in de Kempen ingericht wordt voor dames-, heren- en vanaf dit jaar ook gemengde teams. De competitie loopt van mei tot juli. https://www.kempischetennisclubs.be/

KVT 2021
KVT 2021

Tijd en locatie

Mei-juli 2021

TTV Tennis & Padel Turnhout, Steenweg op Diest 33, 2300 Turnhout, België

Over het evenement

De KVT-competitie is een vriendschappelijke competitie die voor clubs in de Kempen ingericht wordt voor dames-, heren- en vanaf dit jaar ook gemengde teams. Om je hiervoor in te schrijven, moet je minimaal 21 jaar zijn. Een KVT-team bestaat steeds uit minstens 4 en hoogsten 8 spelers (per ontmoeting). Elke wedstrijd tijdens de ontmoeting wordt gespeeld naar 2 short sets. Dit wil zeggen: 2 sets tot 6 gewonnen games, er hoeft geen verschil te zijn van 2 games.

Er zijn twee formules:

 • Formule 1: Ontmoetingen waar 4 enkels en 2 dubbels gespeeld worden.
 • Formule 2: Ontmoetingen waar 4 dubbels gespeeld worden.

Voor formule 1 kan er ingeschreven worden in volgende reeksen.

 • Heren 40 punten
 • Dames 16 punten
 • Dames 40 punten

De punten is het maximum aantal punten van de 4 spelers samen die de enkelwedstrijden spelen en ook van de vier spelers die de dubbels spelen.

Voor de 40-punten reeks zijn de punten enkelklassement van toepassing, zowel voor de enkels als voor de dubbels.

Voor de reeks ‘Dames 16 punten’ zijn de punten van het dubbelklassement van toepassing, zowel voor de enkels als voor de dubbels. Deze reeks van 16 punten is bedoeld voor tennissers met weinig of geen tenniservaring.

Voor formule 2 kan er ingeschreven worden in volgende reeksen.

 • Dubbel Heren 40 punten
 • Dubbel Dames 40 punten
 • Dubbel gemengd 60 punten

Hier tellen uiteraard de punten van het dubbelklassement van de spelers. De som van de punten van de vier spelers die de eerste twee dubbels spelen en van de vier spelers die de laatste twee dubbels spelen mag telkens de vermelde punten niet overschrijden.

De competitie start dit jaar eind mei en loopt door tot eind juli. Daarna vinden de eindronden plaats. In 2020 kon de competitie niet doorgaan vanwege de corona-crisis. Hopeluijk lukt het dit jaar wel, maar we zijn uiteraard afhankelijk van de richtlijnen van de overheid en van evenutele verschuivingen in de interclubkalender van 'Tennis Vlaanderen'. 

Meer informatie kan je inwinnen op de website van kvt: http://www.kempischetennisclubs.be/ of in de club via Anne Detavernier, Bert Hendrickx (hendrickx.dierckx@telenet.be) of Franky Maes. Spreek één van deze personen gerust aan als je nog met vragen zit of geïnteresseerd bent in deelname.

Nog enkele praktische richtlijnen:

Elke ploeg heeft een kapitein die zorgt voor de inschrijving, aanvraag van de reservaties van de velden, verwittigen van de bar i.v.m. het eten na elke thuisontmoeting en het ingeven van de resultaten. We vragen ook aan elke ploeg als tegenprestatie voor het gratis eten, voor aanvang van de competitie zich te engageren voor een tapbeurt bij één van de tornooien.

Inschrijven dient te gebeuren voor eind maart. De kapitein van de ploeg doet dit door een mail te sturen naar Bert Hendrickx, KVT-verantwoordelijke van TTV: hendrickx.dierckx@telenet.be. Vermeld in de mail volgende gegevens:

 • reeks waarin je wil spelen
 • naam, telefoonnr en e-mail kapitein
 • voorkeurdag (vrijdag, zaterdag of zondag) en -uur voor thuiswedstrijden.

Voor de kapiteins is het zeker aan te raden het wedstrijdreglement raad te plegen.

Deel dit evenement

bottom of page